Vital products

Noba Vital Lipids heeft het Noba Vital assortiment ontwikkeld om de darmmicroflora te stabiliseren, de darmbarrière van het dier te versterken en de algemene dierfysiologie positief te beïnvloeden. Vitale dieren zijn beter bestand tegen infecties en ziekten, hebben een veerkrachtiger immuunsysteem en hebben minder antibiotica nodig.

Artikel: Nieuwe proefresultaten over effect van MCFA’s op voederconversie en bacteriën

Noba Vital Plus is een speciaal vet op basis van een hoog gehalte aan laurinevetzuren (C12). Uit wetenschappelijk onderzoek van Noba blijkt dat Noba Vital Plus een positief effect heeft op de villi-crypten verhouding. Hierdoor ontstaat er een vitaal darmepitheel met langere villi (darmvlokken), dat de absorptie van voedingsstoffen vergroot.

voeding-legkip-noba

Noba ontwikkelde Noba Vital Pure op basis van een unieke formule voor een vetcomplex bestaande uit middellang ketenige vetzuren (C8-C10-C12). Uit onderzoek bleek dat Noba Vital Pure een positief effect heeft op de gobletcellen in de villi, deze gobletcellen (ook wel slijmbekercellen genoemd) produceren darmmucus en mucus heeft een beschermde en antibacteriële functie.

kalf-noba

Noba Vital Pro bevat de goede eigenschappen van de Noba Vital Plus én van Noba Vital Pure. Uit proeven bij pluimvee is gebleken dat Noba Vital Pro de groei en de voederconversie verbetert en de mortaliteit vermindert. Uit deze proef bleek ook dat Noba Vital Pro het uitvalspercentage verlaagt. Hoe hoger de dosering, hoe lager de mortaliteit.

vleeskuiken-voeding-noba

Logo-NOBA-VitalSP

Noba Vital SP is een product met een hoog gehalte laurinevetzuren (C12) en heeft een heel hoog gehalte vrije vetzuren (FFA). Hierdoor is het product zowel goed verteerbaar als ook sterk antibacterieel. Noba Vital SP is een puur en zuiver product van middellang ketenige vetzuren.

vleeskuiken-noba-voeding
Logo-NOBA-DryVitalPure

Op grond van de positieve ervaringen met de vloeibare Vital producten, heeft Noba besloten om de Noba Vital Pure naast vloeibaar ook in poedervorm aan te bieden. Noba Dry Vital Pure is een poeder met goede loopeigenschappen en nagenoeg stofvrij. Het is makkelijk te doseren, ook in kleine hoeveelheden. Ook is het mogelijk om Noba Dry Vital Pure eerst met andere componenten te mengen alvorens het te doseren.

Dit product is een totaaloplossing, wat inhoudt dat Noba Vitalcithin zowel lecithine als C8, C10 en C12 vetzuren bevat. Het voordeel is dat u slechts één tank nodig heeft in plaats van twee. Noba Vitalcithin is ook zeer geschikt voor jonge dieren, niet alleen vanwege de goede verteerbaarheid, maar ook vanwege de aanwezigheid van middellang ketenige vetzuren en hun antibacteriële effect.

“Uit proeven bij pluimvee is gebleken dat de Noba Vital producten de groei en de voederconversie verbeteren en de mortaliteit verminderen”

Antimicrobieel effect

De middellang ketenige vetzuren in Noba Vital Plus, Noba Vital Pure, Noba Vital Pro, Noba Vital SP en Noba Dry Vital Pure hebben een antimicrobieel effect op zowel grampositieve bacteriën (bijv. Clostridium en Streptococcen) als ook op gramnegatieve bacteriën (bijv. E. Coli en Salmonella). In de vakliteratuur lezen we dat C12 vetzuren een sterk remmend effect op grampositieve bacteriën hebben en C8 en C10 vetzuren een sterk remmend effect op gramnegatieve bacteriën. De Noba Vital Plus, Noba Vital Pure, Noba Vital Pro, Noba Vital SP en Noba Dry Vital Pure hebben een hoog gehalte vrije middellang ketenige vetzuren (FFA, Free Fatty Acids), dit betekent dat deze producten sterk antimicrobieel zijn en ook zeer goed verteerbaar, ze worden rechtstreeks in het darmkanaal geabsorbeerd.

Technisch resultaat

Uit proeven bij pluimvee is gebleken dat Noba Vital Pro de groei en de voederconversie verbetert en de mortaliteit vermindert. Uit deze proef bleek ook dat Noba Vital Plus en Noba Vital Pro het uitvalspercentage verlagen. Hoe hoger de dosering, hoe lager de mortaliteit.

    Sterk remmend effect op gram positieve bacteriën

    Sterk remmend effect op gram negatieve bacteriën

    Positief effect op villi-crypten verhouding

    Positief effect op gobletcellen

    Goed verteerbaar door hoog percentage vrije vetzuren

    Verbeteren groei, gewicht en voederconversie

    Verminderen uitval

    Voor pluimvee en varkens

Ik ontvang graag meer informatie over de Vital products van Noba

4 + 0 = ?